Празник на снега в Канада беше прекъснат заради сняг

Празник на снега в Канада беше прекъснат заради сняг

Изобилието понякога може да навреди - традиционен празник на снега в Монреал бе прекъснат заради снежна виелица, предаде Франс прес.
За пръв път от около десетилетие този семеен празник в парк в Монреал бе прекъснат заради лоши метеорологични условия. Става въпрос за 36-ото издание на празника, който се провежда в рамките на 4 уикенда и има за цел да чества зимните радости, се казва в информация на сайта му, предаде БТА.
Инициативите бяха отменени заради екстремни метеорологични условия и ще бъдат възобновени на 26 януари, оповестиха организаторите.
През миналия уикнед голяма част от Канада, включително Монреал, бе скована от екстремен студ и снежни бури. Температурата в Монреал вчера падна до минус 15 градуса Целзий, като усещането бе, че е минус 29 градуса Целзий заради силните ветрове и падналия сняг.
Студът и снегът изплашиха организаторите, които заявиха, че макар повечето инициативи да могат да се проведат в трудни условия, са решили да ги отменят заради лошото време, ветровете и опасните пътища.

21.01.2019, 12:35 часа
618 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha