Извънредно! Кметът на Враца се готви да затвори всички училища заради настъпващия грип

Извънредно! Кметът на Враца се готви да затвори всички училища заради настъпващия грип Кметът на Враца Калин Каменов се готви да затвори всички училища на територията на общината заради настъпващия грип, научи агенция BulNews. 
Очаква се до края на деня да стане ясно колко са заболелите ученици във всяко едно училище и дали от утре да не бъдат прекратени учебните часове. 
На територията на областта грипна епидемия няма, но въпреки това болните едно училище е надхвърлило 30% и от утре децата ще са в грипна ваканция. Разпускат се учениците от основното училище в мизийското село Крушовица, където болните са над 40%. Утре ще стане ясно дали възпитаниците на началното училище „Иван Вазов“ във Враца също ще излязат ваканция, тъй като процентът на заболели деца там 29,8 %. 
Заболелите деца в другите училища на територията на община Враца все още не са минали границата от 30%, за да бъдат разпуснати, но стойностите в повечето са над 20%. Очаква се в близкия час да станат ясни и актуалните цифри за болните ученици, а от местната администрация непрекъснато следят обстановката. 
Очаква се до края на деня кметът Калин Каменов да реши дали да се възползва от правото си да обяви ваканция. Със своя заповед той може да разпусне учениците до три дни. По-рано през деня Каменов сподели в личния си профил във фейсбук, че получава много сигнали от хора, които се опасяват от тежките респираторни заболявания в последните дни и настояват децата да бъдат пуснати във ваканция. „Според ръководството на РЗИ в града няма епидемия, но настоявам всички директори на учебни заведения да подадат актуални данни за отсъстващите ученици и в близките часове да се вземе решение дали във Враца все пак не е по-удачно да бъдат прекратени учебните занимания в края на седмицата или началото на следващата. Моето мнение е, че дори превантивно сме длъжни да предпазим децата“, пише кметът.
 
23.01.2019, 15:59 часа
11189 7
Коментари

Илинка Илиева

24.01.2019, 14:48 часа
Защо е тази злоба?Кмет или не, това е човек!Явно врачани наистина сме много злобен народ!Каквото и да направи,никога няма да е добро!

Моето Име

24.01.2019, 06:36 часа
Халоу, РЗИ, я уточнете Калинчо шев ли ви е или шеф, че па и сте мн. неграмотнички, ей.

Куро

23.01.2019, 22:14 часа
Пак ни еба през гащите ей

путио маринкин

23.01.2019, 21:09 часа
моцо да му мисли у три кладенци че без тоя е гола вода но коци ще му ебе мамата хаха! ще води тв европа у селото а?

Ина

23.01.2019, 20:57 часа
Много е блед, жълт и зъл ще имали сили за втори мандат или пак по другия начин за гласовете с бодрата стъпка на Дакела.

мед. сестра

23.01.2019, 20:31 часа
Да погледне себе си, че едва оцеля в правителствена болница, във Враца калпавите доктори го съсипъха няма да може да се яви за втори мандат.

РЗИ

23.01.2019, 16:34 часа
Калинчо не ни е шев. Но безнаказано се ръчка в делата ни. Наглец. Мисли си че ще го харесат ученичките.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha