Истории от Северозапада: Апаш сви парите на дядо, който го хранил и поил, профука ги в кръчмата

Истории от Северозапада: Апаш сви парите на дядо, който го хранил и поил, профука ги в кръчмата Криминално проявен мъж е арестyван, след като задигнал 1400 лева от пенсионер в ломското село Ковачица, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Минути преди да открадне парите апашът седял на трапезата на дядото и ял от хляба му, разказаха местни жители.
В края на миналата седмица 84-годишният Методи И. поканил познатия си Десислав С./28 г./ от селото, да му помогне в работата по двора. Старецът често викал безработния мъж да го отмени в сеченето на дърва и по-тежки дейности в къщата. 
След свършената работа пенсионерът отишъл с Десислав до пощата, получил пенсията си, платил му и подредил в дома си маса да го почерпи. След хапването и пийването обаче апашът изчакал старецът да заспи, видял къде прибрал парите и задигнал всичките му спестявания -1400 лева. 
С дебелата пачка в джоба обирджията събрал авери и вдигнали як купон в кръчмата. Крадецът поръчвал щедро и плащал с 50 левови банкноти. Затова, когато на следващия ден дядо Методи изплакал, че парите му са изчезнали, полицаите бързо разкрили апаша. 
Десислав С. бил арестуван за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство. Обирджията, който вече е лежал в затвора, върнал на пенсионера само 205 лева, останалите профукал за пиене и за стари борчове. 
12.02.2019, 14:55 часа
630 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha