Осъдиха жена от Врачанско, пробвала да подкупи ченгета

Осъдиха жена от Врачанско, пробвала да подкупи ченгета Съдът е признал за виновна З.Б. на 62 години, обвинена за опит за подкуп на полицейски инспектор, научи BulNews.bg.
Около 10:50 ч. на 10.01.2019 г. подсъдимата Б. управлявала лекия си автомобил „Фолксваген“ по ул. „Петър Костов“ във врачанското село Бутан. Тя шофирала без включени светлини на МПС, поради което била спряна от служител на реда от участъка в Хайредин.
Жената била помолена да предаде необходимите документи, след което полицейският патрул извършил проверка на автомобила. Било установено, че в багажника З.Б. превозва два найлонови плика, съдържащи нарязана кафява листна маса (тютюн) с липсващ български акцизен бандерол, с общо тегло един килограм.
Докато полицейските служители съставяли документи за констатираните нарушения в патрулния автомобил, жената ги приближила и попитала дали може да ги почерпи с нещо, за да не й пишат акт. Било й обяснено, че това е подкуп и представлява престъпление, след което подсъдимата се отдръпнала. Тя повторила въпроса си, но получила категоричен отказ. Въпреки това подсъдимата Б. оставила върху предната дясна седалка три банкноти на обща стойност 40 лева, като казала на полицейските служители „да се почерпят с тези пари и да не ги чувстват като подкуп“.
Незабавно двамата излезли от служебния автомобил, като затворили вратите му, с цел да запазят местопрестъплението. За случая била уведомена дежурно-следствена група, след което започнало наказателно производство срещу Б.З.
Подсъдимата З.Б. се е признала за виновна и делото е било разгледано по съкратена съдебна процедура. Наложеното й наказание е шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба.
12.02.2019, 16:55 часа
778 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha