Група природолюбители изградиха райски кът край Вършец

Група природолюбители изградиха райски кът край Вършец В продължение на вече 8 години групата приятели и единомишленици от Вършец Димитър Митов, Любен Цветков, Румен Иванов и Божидар Кръстев се грижат и поддържат сътвореното от техните сръчни ръце в местността „Райски кът“ над „Иванчова поляна“.
Мястото е наистина едно красиво кътче от Рая, превърнало се вече в емблематичен туристически обект за Вършец, наред с прословутата "Иванчова поляна".
Празното някога място с красив водопад, наречен от групата мъже райския водопад днес е облагородено до неузнаваемост. Там има дървени пейки, маси, заслони, беседки, две барбекюта, детска люлка, тоалетна, указателни табели. Всичко е създадено с доброволния труд и ентусиазма на мъжете от групата.
Дори и сега, през зимата, ентусиазмът на местните патриоти и природолюбители не секва, те непрекъснато нещо ремонтират, освежават, боядисват, изработват нови съоръжения.
С помощта на специален уред Митко и Любчо вече са измерили и надморската височина на местността, установили са, че тя е 520 метра, предстои да бъде направена и монтирана табела с данните.
През последните няколко години, поради амортизиране и унищожаване на част от дървените съоръжения, се налага момчетата да подменят част от тях с нови, направени от по-качествен дървен материал.
В края на миналата година започват изграждането на нов панорамен мост над река Орлощица. В началото на тази година започват реставрация на всички указателни табели – подмяна на счупени части, боядисване, направа на дървени покриви.
Мъжете от групата се надяват с помощта на община Вършец, всички обекти да бъдат готови за новия туристически сезон, за да посрещнат любителите на природата.
 
19.02.2019, 15:22 часа
2431 1
Коментари

ахил

19.02.2019, 17:37 часа
Браво на тия пичове ходил съм много пъти там и винаги ми е било приятно и хубаво Господ здраве да им дава
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha