Поддръжници на албанската опозиция обградиха сградата на парламента в Тирана

Поддръжници на албанската опозиция обградиха сградата на парламента в Тирана Поддръжници на албанската опозиция днес обградиха сградата на парламента в Тирана и настояват правителството да подаде оставка, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Според опозицията правителството е корумпирано и има връзки с организираната престъпност.
Стотици полицаи охраняват от протестиращите сградата на парламента в центъра на албанската столица. Районът е обграден с бодлива тел. Днешната сесия на парламента бе отменена, информира АП.
Опозиционните депутати, водени от лидера на Демократическата партия Лулзим Баша, подадоха молби за оставка от парламента и настояват за предсрочни избори.
Американското посолство в Тирана призова поддръжниците на опозицията "мирно да изразяват правото си на събиране и да отхвърлят насилието", а правителството да покаже "сдържаност".
В събота поддръжници на албанската опозиция успяха да пробият полицейския кордон пред сградата на правителството и се опитаха да разбият вратите на зданието, където се помещава кабинетът на премиера Еди Рама. Полицията използва сълзотворен газ срещу демонстрантите.
21.02.2019, 12:55 часа
428 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha