Ученик изрева на спешния телефон за масов бой с пострадали

Ученик изрева на спешния телефон за масов бой с пострадали Ученик вдигна накрак полицията заради масов бой с пострадали хора във Врачанско, научи BulNews.bg. След три сигнала на тел. 112 и полицейска проверка станало ясно, че хлапакът просто има развинтено въображение и решил да прати ченгетата за зелен хайвер.
Случката е станала на 22 ноември миналата година, но преди дни десетокласникът от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Мездра бе изправен на подсъдимата скамейка, за да отговаря за шегата си.
От документите по делото става ясно, че първият сигнал на Т.Г. до спешния телефон бил в 23.29 часа. Той казал на диспечерите, че в центъра на село Крета се е развихрил масов бой и има сериозно пострадали хора. След две минути хлапакът се обадил отново и доразкрасил кървавата си история. След кратко затишие младежът отново решил да представи своята фантасмагория и в 00.43 часа отново позвънил на тел. 112.
Пред съда ученикът си признал, че просто е бил решил да разиграва полицаите и медиците, като ги праща на несъществуващи инциденти. Младежът обаче не съобразил, че телефонът му винаги може да бъде проследен и няма как да му се размине подобна шега.
Играчката се превърнала в плачка, защото момчето е осъдено на 6 месеца пробация. Определението на районния съд е окончателно.
 
22.02.2019, 08:39 часа
3142 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha