Стартира единадесетото издание на Празника на меда в Козлодуй

Стартира единадесетото издание на Празника на меда в Козлодуй Днес в 11 часа бе открито единадесетото издание на Празника на меда – съвместна инициатива на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” и дружествата на пчеларите от региона на Козлодуй.
На тържеството присъстваха десетки жители на общината, които имаха възможност да опитат от вкусния мед на пчеларите, да си закупят от техните уникални продукти и от ръчно изработените художествено приложни изделия.
Дилян Петров, изпълнителен директор на ДП РАО, поздрави всички участници, и гости на празника, които тази година са повече от минала и благодари на кмета на община Козлодуй Маринела Николова за това, че винаги присъства и уважава подобни инициативи. 
Кметицата поднесе поздравителен адрес:
„За единадесета поредна година се провежда Празникът на меда, и се радвам че го превърнахте в традиция, защото всички жители на общината го очакват с голямо нетърпение. Благодаря Ви, че дадохте възможност и на нашите производители да предложат техните продукти, а ние да си ги закупим. Пожелавам на всички здраве и много по-богата реколта тази година!”
Събитието ще продължи два дни, като освен изложението-базар на производителите, включва и интересна съпътстваща програма. 
На откриването домакините бяха поздравени и от учениците от НУ „Васил Левски” - Козлодуй, които цитираха стихчета за меда.
22.02.2019, 15:18 часа
1059 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha