Учените изброиха 9 основателни причини да спрем свинското

Учените изброиха 9 основателни причини да спрем свинското Яденето на месо или избягването му е лично решение на всеки. Някой предпочита стриктно вегетарианство и не толерира дори мисълта за ядене на прясна пържола, докато други се радват да ядат месо и то редовно.
По-лошо месо, от свинското просто не съществува. В сравнение с него, говеждото, овнешко, птичето, дивечът, заешкото са по- здравословен вариянт.
Уви, сочното и обичано свинско месо е източник на много болести. Ако искате да живеете до дълбока старост в добро здраве, по-добре е да го елиминирате напълно от диетата си.
Свинското месо съдържа токсични съставки: мазнини, слуз, хистамини, опасни хормони, гниещи вещества в червата.
Това причинява инфекции, кожни заболявания, артрит, артроза и дори промени в хормоналния баланс на човек. 

Ето най-малко 9 аргумента за окончателно изоставяне на свинското:
1. Свинското месо съдържа хормон на растежа, което причинява смущения в координираната работа на човешкото тяло. Под въздействието на чужд хормон настъпват патологични процеси: затлъстяване, пролиферация на доброкачествени и злокачествени тумори.
2. Свинското месо съдържа хистамин - алергичен дразнител. Апендицит, развитието на фурункулоза и холецистит, дерматит, екзема - всичко това може да ви се случи под въздействието на хистамина върху организма.
3. Свинската кръв е богата на онкогенни агенти, специфични еритроцити, действащи като маркери на рак.
4. Вирусът на грипа е много често срещан в месото, като попада в продукта от белите дробове на животното. Честата консумация на свинско месо води до увеличаване на заболяванията от грип.
5. Свинското - най-тлъстото месо, което допринася за затлъстяването.
6. Свинското месо е много токсично, съдържа опасни канцерогени и не е по-малко вредно от алкохола и тютюна. Съществуват предположения за канцерогенността на свинските хормони.
Уникалният метод, с който в Япония премахват излишното тегло без никакви диети и досадни упражнения
7. Човешкото месо и свинското месо са много сходни по структура, има редица анатомични и биохимични параметри, сходни при хората и свинете. Но прасетата имат малко мускули и кости, но много мазнини и съединителна тъкан.
8. Прасетата често се разболяват и никога не можете да сте напълно сигурни, че ядете месото на болно или здраво животно.
9. Непрекъснатото отравяне с токсини чрез свинското месо предизвиква проблеми със сърцето и може да причини инсулт. В човешкото тяло, което консумира свинско месо, се формира благоприятна среда за развитието на патогенни бактерии.
Много хора смятат, че свинското месо е невероятно вкусно месо, но това е просто хранителен навик, който може да се промени. Ако детето се учи от малко да се храни правилно, тогава сериозните здравословни проблеми могат да бъдат избегнати.
28.02.2019, 12:12 часа
1501 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha