Късметлия си прибра над 877 млн. долара печалба от лотарията

Късметлия си прибра над 877 млн. долара печалба от лотарията Човекът, който сам прибра рекордния джакпот от 1,5 млрд. долара, си взе парите, съобщава Ен Би Си. Щастливецът избрал да получи сумата наведнъж, което я намалява до 877,7 млн. долара.
Знае се, че печелившият е от щат Южна Каролина. Самоличността му обаче остава неизвестна, защото той или тя са предпочели така. Печелившият билет за тиража от 23 октомври е бил купен в20-хилядно градче в северозападната част на щата. Историята на печелившия става още по-интересна, защото при купуването на билета, човекът учтиво отстъпил реда си на опашката на друг, който също купувал билети за лотарията.
В САЩ клиентите често не попълват числата във фиша, а казват на касиерите в магазините да им дадат комбинация, генерирана на случаен принцип от машината за билети. "Малък жест на доброта е довел до невероятен резултат", каза служител на лотарията, след като обяви, че джакпотът е бил получен. Шансовете да бъде отгатната печелившата комбинация в американската лотария Мега милиони са едва 1 на 303 милиона.
Джакпотът, който спечели анонимния жител на Южна Каролина беше точно 1,537 млрд. долара. Това е съвсем малко под рекорда на всички времена от 2016 г. в лотарията Пауър бол, който беше 1,586 млрд. долара. Тогава победителите бяха няколко, обаче, което прави жителя на Южна Каролина човека прибрал най-голяма сума.
Ако печелившият беше избрал парите да му бъдат изплатени на вноски в следващите 29 години, щеше да получи цялата сума от над милиард и половина. Върху печалбите от лотарията в САЩ се дължат както федерални, така и местни данъци, което означава, че дългосрочното изплащане е още по-изгодно. Въпреки това то бива предпочетено много рядко от спечелилите големи джакпоти.
Поради големите суми, които се трупат в резултат на нищожните шансове за големия джакпот,лотариите в САЩ са голям източник на средства за местните власти. Само в Южна Каролина са похарчили 5,4 млрд. долара постъпления от лотарийни билети, от 2002 г., когато беше установен сегашния формат на игрите на късмета. 
Лотарията се разиграва в 44 щата, като билета е на цена 2 долара. За тиража, в който падна големия джакпот, бяха продадени около 370 млн. билети.
05.03.2019, 10:54 часа
763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha