Най-масово крадат имоти от заможни покойници с фалшиво завещание

Най-масово крадат имоти от заможни покойници с фалшиво завещание

Бандата на Георги Янев-Джеймса бе заловена преди дни като една от най-оборотните в София.
За да намалеят измамите, от полицията искат нотариусите да изследват собствеността, преди да изповядат сделка.
Както преди 10 години, така и сега фалшивото саморъчно завещание се оказва най-разпространената измама за имоти в София. Това обясниха полицаи от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).Преди дни заедно със Специализираната прокуратура те заловиха една от най-оборотните банди за имотни измами в София - тази на Георги Янев-Джеймса. За няколко години ромският бос и хората му, сред които бивш нотариус, задигнали 23 имотаПрез м.г. в СДВР са работили по 70 случая на имотни измами.
Мошениците прибягват до завещание, когато научат, че заможен човек е починал. Тогава те не могат да му откраднат подписа, не могат и да изготвят пълномощно, с което да го заблудят, че ще извършват нещо в негов интерес. Със завещанието обаче прехвърлят имуществото на бушон, който не е осъждан. Причината – ако го хванат, да се размине с условна присъда. Завещанието е добър способ за измами и когато починалият има роднини. С него те ги елиминират.
Най-апетитни за измамниците са случаите, когато покойникът е без семейство.
От гилдията на нотариусите казват, че измамите със саморъчното завещание могат да се пресекат, ако се въведе възможността за съставяне на т.нар. тайно завещание.

10.03.2019, 13:19 часа
719 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha