Търсят двама българи за финансова измама за 4 млрд. долара

Търсят двама българи за финансова измама за 4 млрд. долара Прокуратурата в Манхатън предяви обвинения срещу двама българи, основатели на компанията "OneCoin Ltd". Те са заподозрени, че са ръководели многомилиардна пирамидална схема за продажба на измамническата криптовалута OneCoin. Константин Игнатов, на 33 години от София, който понастоящем ръководи компанията, и сестра му Ружа Игнатова, на 38 години от София, създатели на OneCoin, са подвеждали според прокуратурата инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск в схема, възприемана като измамническа. Обвинението твърди, че OneCoin, която още функционира, има над три милиона участници, които получават комисионни за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата.
Аз лично не бих вложил пари в подобно нещо и мисля, че и всеки уважаващ се не експерт, но човек, който се занимава с криптовалути и разбира поне малко от това и се информира, доста бързо може да разбере, че в случая става дума за мрежов маркетинг и всъщност не става дума за истинска криптовалута. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Цветан Аврамов, компютърен специалист и експерт по криптовалутите.
Доколкото знам българите водели въпросната компания, те са работели в много държави - 20-21 държави, всичко изглежда доста добре организирано и те са имали доста добър опит в този вид пирамиди и явно организацията им е позволила да извършват измамата, допълни той. Те са действали както действа всяка една подобна схема - чрез приятели, познати, организират семинари, срещи, на които се свалят звезди и се обяснява колко лесно могат да се направят пари от това нещо и съответно хората, които са лабилни и са склонни, имат средства може би излишни, инвестират в това, каза още Аврамов.
11.03.2019, 09:25 часа
796 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha