Над 900 фирми подадоха данъчните си декларации по електронен път във Видин

Над 900 фирми подадоха данъчните си декларации по електронен път във Видин Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане за 2018 година, се подават единствено по електронен път в срок до 1 април 2019 г. (31 март е в неделя). В същия срок трябва да се платят и декларираните корпоративни данъци, след приспадане на направените авансови вноски.
Това се отнася, както за годишната декларация за юридическите лица, така и за бюджетните организации, които са реализирали приходи от стопанска дейност през 2018 година.
Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета, чрез „виртуален“ или физически ПОС терминал, както и с пощенски запис.
Клиентите на НАП, които притежават банкови карти, могат да превеждат без такси дължимите данъци и осигурителни вноски, както и задълженията към други институции, събирани от приходната агенция. Това може да стане по два начина. Единият начин е чрез електронната услуга на НАП, достъпна чрез портала за електронни услуги на НАП, която функционира 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Без такси клиентите на НАП могат да платят задълженията си и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП. Освен, че са безплатни, другото предимство на картовите преводи чрез т. нар. „виртуален ПОС терминал“ и физическите ПОС терминали на НАП, е че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи.
До момента в офис Видин 920 фирми и бюджетни организации са подали своите данъчни декларации за миналата година. Неподаването на годишна декларация се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.
Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен данък може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор, на интернет страницата – www.nap.bg или в офисите на агенцията в цялата страна.
 
15.03.2019, 09:50 часа
695 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha