Престъпно трио отгледало марихуана за близо 90 000 лева

Престъпно трио отгледало марихуана за близо 90 000 лева

Комбина между варненец, молдовец и румънец приключи с провал. Варненската окръжна прокуратура внесе обвинение срещу международното трио за отглеждане и разпространение на марихуана за близо 90 000 лв. и притежание на незаконни боеприпаси. Румънецът Виталий Ч. в момента е във варненския затвор. Молдовецът Михаил К. се издирва все още. На варненеца Любомир К. след първоначалното задържане под стража, мярката за неотклонение е изменена в домашен арест, а впоследствие – в парична гаранция от 5000 лева. Предстои делото им да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.
Модерната наркооранжерая, стопанисвана от тримата, бе разкрита във варненското село Кичево. Освен за отглеждане и засяване на растенията, тримата мъже ще отговарят пред Варненския окръжен съд и за производство и държане с цел разпространение на над 14 кг. марихуана. Варненецът и молдовският гражданин са обвинени и за държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие. В Любомир са намерени 265 патрона и пълнител за автомат „Калашников“, а в обявения за издирване с ЕЗА молдовец – 42 патрона.
До разкриването на модерната наркооранжерия се стигнало след сигнал. На 13 август 2018 г. служители на ТС БОП предприели проверка.
В двора на вилното селище служителите открили покрит басейн. По думите на подсъдимия Любомир, който бил един от съсобствениците на имота, басейнът бил превърнат във ферма за охлюви. Под претекст че се спазва изключителна стерилност при отглеждането на охлюви, мъжът отказал да пусне полицейските служители. След настояване той отворил вратата, откъдето се разнесла специфичната миризма на коноп. Второто помещение било оборудвано с лампи, рефлектори, филтри, поддържала се климатизация и вентилация и била изградена напоителна система за множеството кофички с растения марихуана в начален стадий. Любомир признал, че до момента е отгледал две реколти с марихуана, като от втората получил над 14 кг. Готовата продукция била продавана на чужди граждани, които се придвижвали с два мерцедеса и автомобил киа. Те го снабдявали със семена и изкупували продукцията марихуана по 4000 евро за килограм.
По черен път в района бил открит един от мерцедесите. До него стоял румънецът Виталий, който често пребивавал във вилното селище. От колата миришело на марихуана, а на около десетина метра от нея служителите на реда открили чували с растението и туби с течност. Другият мерцедес бил намерен изоставен на около 300 метра в гората. Колата се оказала собственост на българин, който я продал на рускоговорящ мъж, на име Миша. По намерените лични вещи и по касов бон за заредено гориво бил установен Михаил, който платил в бензиностанцията на ПОС-терминал с банкова карта на свое име. Молдовецът бил наемател в една от къщите в селото и имал договор за наем с Любомир. След като молдовецът не бил открит, той бил обявен за издирване с ЕЗА.

19.03.2019, 15:06 часа
891 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha