Вижте как ще изглежда новата сграда на мястото на Сувенирната палата във Враца /снимки/

Вижте как ще изглежда новата сграда на мястото на Сувенирната палата във Враца /снимки/ Ясна е визията на новата сграда, която ще бъде издигната на мястото на емблематичната Сувенирна палата в центъра на Враца, научи BulNews.bg. Преди минути главният архитект на общината Чавдар Спасов показа как ще изглежда тя.
За визията на новото здание е прието фасадно решение на принципа на контраста, каза архитектът. В нея се преплитат модерни елементи с такива на архитектурата от началото на ХХ век, която е характерна по бул. „Христо Ботев“ в града.
„Търсена е съвременна визия от олекотени обеми, окачено стъкло и облицовка от врачански камък“, заяви Спасов.
Сградата няма да има подземен паркинг, тъй като площта е прекалено малка, уточни той. Посредством синята зона са осигурени 39 места за паркиране, 4 от които за инвалиди. Запазва се и зоната за сигурност около съдебната палата, допълни архитектът.
В петък в общината, след съгласуване с Министерството на културата, е подписано разрешението за строеж на административно-търговския център от фирмата „Инекс Трейд“, която спечели търга с явно наддаване, предлагайки 54% обезщетение за община Враца. Днес то е влязло в сила, а в четвъртък в 10 часа ще бъде направена и първата копка на новата сграда.
01.04.2019, 12:24 часа
8608 0