Елена Йончева осъди и на втора инстанция Бойко Борисов за думите му, че държавата й е плащала милиони за интервюта

Елена Йончева осъди и на втора инстанция Бойко Борисов за думите му, че държавата й е плащала милиони за интервюта Софийският градски съд потвърди решението на Софийския районен съд, с което Бойко Борисов е осъден да заплати на Елена Йончева 5000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, причинени от негово публично изказване.
Става дума за изказването на Борисов на 10 март 2017 г. на кръгла маса по екология и земеделие в Бургас: „Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати“ и „бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – премиер тогава“.
Сумата от 5000 лева е обезщетение за "претърпени неимуществени вреди от накърнен духовен интегритет, чест, достойнство и добро име, причинени от противоправно поведение на Борисов, изразяващо се в отправяне на неверни твърдения".
Софийският градски съд отмени частта от решението на първоинстанционния съд, с което партия ГЕРБ е осъдена солидарно с Бойко Борисов да заплати същото обезщетение на Елена Йончева.
Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
09.04.2019, 18:58 часа
1230 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha