Представиха най-модерната апаратура на КОЦ-Враца, дарена от АЕЦ „Козлодуй“ /снимки/

Представиха най-модерната апаратура на КОЦ-Враца, дарена от АЕЦ „Козлодуй“ /снимки/ Преди минути официално бе представена най-модерната апаратура в Комплексния онкологичен център във Враца, закупена със средства от АЕЦ „Козлодуй“, видя репортер на агенция BulNews.
Техниката е на световно ниво и е единствената по рода си в цялата страна. От близо месец специалистите в Комплексния онкологичен център я използват за прецизни ендоскопски и ехографски изследвания. Уникалната придобивка поставя КОЦ-Враца на лидерско място в страната в това отношение. 
"Става на въпрос за най-добрите апарати на световните лидери- японските „Олимпус“ и „Хитачи-Алока“, каза д-р Румен Стефанов, началник на отделението по гастроенетерлогия в центъра.  
Апаратурата включва гастроскоп, колоноскоп, дуоденоскоп, ехоендоскоп – апарат, съчетаващ в хибридна техника видеоендоскопското изследване и ехографското, чрез което се дава възможност за прецизна диагностика и лечение на серия от заболявания на панкреаса, жлъчните пътища, лимфните възли в корема и гръдния кош и редица други. В комплекта апаратура е включен и най-модерният ехографски апарат с много нови възможности.
Събитието бе открито от управителя на онкологичния център д-р Григор Томов, който изказа задоволството си от придобиването на съвременната техника, с която не разполага никое друго лечебно заведение в страната. На представянето присъстваха и д-р Росен Белчев от службата по трудова медицина от АЕЦ „Козлодуй“, кметът на Враца Калин Каменов, председателят на общинския съвет Румен Антов и директорът на РЗОК-Враца Светозар Симеонов, както и медицински специалисти от центъра и врачанската болница. Те поздравиха д-р Григор Томов за апаратурата и пожелаха с нейна помощ да се помогне на нуждаещите се пациенти. 
 
17.04.2019, 13:00 часа
7087 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha