Баща измъкна бебето си от зъбите на куче динго, извлякло го кемпера им

Баща измъкна бебето си от зъбите на куче динго, извлякло го кемпера им

Баща спаси малкия си син от куче динго, извлякло го от кемпера им на о-в Фрейзър в Куинсланд, Австралия, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.
Момчето, което е на 14 месеца, е с дълбоки рани по главата и врата. Парамедици са му помогнали на място и са го отвели с хеликоптер в болница, посочва БТА.
Бащата се е събудил от плача на детето, който ставал все по-далечен. Той изтичал навън и трябвало да се справи с няколко диви кучета, преди да го измъкне от челюстите на дингото, което го влачело.
"Детето явно е било захапано отзад за врата и повлечено навън. Затова, ако не бяха родителите и бързата им реакция, раните му щяха да са по-сериозни" - каза пилотът Франк Бертоли от спасителната служба.
Момченцето е третото дете, нападнато тази година от куче динго на о-в Фрейзър, където е станал инцидентът. Островът е в австралийски национален парк, известен джунглите, блатата и крайбрежните дюни. Властите там предупреждават посетителите да избягват дивите кучета, да не привличат вниманието им и да не оставят храна.
На остров Фрейзър живеят около 200 чистокръвни кучета динго. Те са защитени животни в националните паркове на Кунисланд. Смятат се за много важни за местната екосистема, но признатите за опасни се убиват от рейнджъри.

19.04.2019, 12:12 часа
3253 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha