Русия следи внимателно НАТО в България и Румъния

Русия следи внимателно НАТО в България и Румъния Русия зорко следи инфраструктурните проекти на НАТО в района на България и Румъния, както и опитите на държави от алианса да създават в двете държави опорни пунктове и да разполагат допълнителни сили. „Ще отговорим на това съгласно нашите представи за това какво трябва да се направи, за да можем надеждно да защитим интересите си в областта на отбраната и сигурността”, каза заместник-министърът на външните работи на страната Александър Грушко.
Руската Федерация модернизира силите си в района на Черно море, отчитайки приближаването на инфраструктурата на НАТО към своите брегове.
През март командирът на руския Черноморски флот Александър Мойсеев обяви, че планира да получи през тази година 13 различни кораби и съда. Така делът на обновеното оборудване ще достигне до 70% към края на 2019 г.
Руският заместник външен министър се надява, че алиансът ще се въздържи от участие в провокационните действия на украинските власти спрямо Русия. Той припомни, че НАТО се опитва да демонизира руската военна активност в Черно море. „Ако отчетем цялата картина, там нищо не се е изменило. Черноморският флот си е там от 200 години, включително и в периода, когато Крим беше украински. . . В качествено отношение нашето военно присъствие в Черно море никак не се е променило”, каза Грушко.
21.04.2019, 15:40 часа
679 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha