Оряхово на бунт: Цял квартал реве от шумна кръчма, терорът става с позволението на кмета

Оряхово на бунт: Цял квартал реве от шумна кръчма, терорът става с позволението на кмета Жители на Оряхово готвят бунт срещу кмета Росен Добрев, научи BulNews.bg. Причината за негодуванието им е шумна кръчма, от която нямат и миг спокойствие.
Потърпевши подадоха сигнал в рубриката „Ти, репортерът“, че от около година са подложени на непрекъснат тормоз, който през лятото става непоносим. Никой от живущите в близост до заведението не мигва по цяла нощ, заради силна музика и викове на солидно почерпени компании. По думите на хората кметът Росен Добрев е издал заповед за удължено работно време на заведението и по тази причина полицията не може да вземе мерки срещу нарушителите на нощната тишина.
Поредният терор потърпевшите изпитали на гърба си на един от най-светлите християнски празници - Великден. Вместо да си почиват и да се насаждават на спокойни мигове със семейството си, жителите на квартала в района на паметника „1300 години България“ били подложени на непрестанна дандания. От 19 часа вечерта до 6 часа сутринта собствениците и гостите на кръчмата „Корнер“ (бивша „Чадърите“) се вдигали луд купон с музика на макс и викали с пълни гърла. 
Нервите на Николай Иванов, който живее в блока в съседство, не издържали и той подал сигнал на тел. 112 за тормоза, на който е подложен. Реакцията на дежурния в полицията в Оряхово обаче много го изненадала. Той обяснил на гражданина, че униформените няма какво да направят тъй като кметът Росен Добрев бил издал заповед, с която разрешава удължено работно време на въпросната кръчма. 
„Справка в Наредба 1 за обществения ред в община Оряхово показва, че съгласно член 8, алинея 3, обектите с удължено работно време следва да се помещават в подземен, полуподземен или приземен етаж на жилищна сграда. В конкретния случай не е така и кръчмата оглася града цяла нощ с много високи децибели. Редовна практика в заведението още от миналата година е през лятото шумни компании да се забавляват на открито до ранните часове на новия ден, без никаква намеса от собствениците или от органите на МВР“, оплаква се потърпевшият.
Хората вече са подали жалба до директора на областната дирекция на МВР във Враца Янко Янколов, като се надяват той да вземе мерки и да прекрати шумните купони в кръчмата. 
 
02.05.2019, 11:00 часа
8594 3
Коментари

oro

02.05.2019, 20:13 часа
То в Оряхово не останаха нормални хора. Това е един умиращ град в който едни управници крадат каквото могат и бягат.

Баце

02.05.2019, 13:14 часа
Шумните, т нар компании са лакмуса за духовния упадък на една нация. На свобода се вихрят кретенизъм и дебилност, и цялата им рода! А за чадъра от управляващите, де се чуло някой да санкицонира визитната си картичка? Успех на юнак Николай в борбата!

Уточнение

02.05.2019, 11:36 часа
Работното време и озвучаването за подложени на различни режими!!! Дори при удължено работно време е недопустимо озвучаване след 22.00ч.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha