"Топлофикация" развали празниците на врачани, остави центъра на града 4 дни без топла вода

"Топлофикация" развали празниците на врачани, остави центъра на града 4 дни без топла вода „Топлофикация-Враца“ остави центъра на града без топла вода за цели четири дни, научи агенция BulNews. Дружеството развали празниците на хората, като врътна кранчето още в петък, за да отстранява голяма авария.
По време на работата обаче се оказало, че има и други повреди, които допълнително удължили спирането на топлата вода. Дори и в момента има домакинства в центъра, които не могат да се възползват от услугата вече пети ден. Най-лошото обаче е, че те нямат яснота колко още ще трябва да чакат за топлата вода.
На сайта си Топлофикация-Враца“ са обявили, че на 4 май /събота/ няма да има топла вода в района на Стария пазар и Централна Градска част, поради отстраняване на аварии. От дружеството обаче не съобщили, че топла вода в центъра на града не е имало и предния ден. Съобщение е пуснато и за авария в неделя, когато потърпевши са били живеещите в района между бул. „Никола Войводов“; бул. „Демокрация“; ул. „Петропавловска“; ул. „Леонова“ и ул. „Кетхудов“, както и на още няколко адреса. 
За празничния Гергьовден обаче никой не бе предупреден, че ще трябва да топли вода като през миналия век - с кофа и бързовар, възмущават се потърпевши врачани. Когато хората звънели на дежурните телефони получавали уклончиви отговори, че аварията може да бъде отстранена в рамките на следващия ден, но и диспечерите не били много сигурни.
На ул. „Стоян Заимов“ се оказват най-големи „късметлии“, защото по време на Великденските празници са били три дни без топла вода, а така са посрещнали и Гергьовден.
„Няма да сме ние, ако на празник не ни спират я тока, я водата...“, коментират иронично хората.  
Снощи топлоподаването било възстановено на голяма част от потребителите, но все още има абонати, които нямат топла вода. Екип на дружеството в момента отстранява поредната авария на ул. „Арда“, в центъра на града. Работниците отказват да дадат срок за приключване на дейностите, но според запознати с проблема се очаква в следващите три дни да има още доста прекъсвания на топлата вода в различни части на града. 
„Остава да се надяваме да не започнат да разкопават отново новия асфалт, на който всички врачани се радват“, коментира очевидец на поредния изкоп на дружеството.
Според изпълнителния директор на „Топлофикация – Враца“ Радослав Михайлов топлата вода била спирана в рамките на два дни заради голяма авария, която вече била отстранена. Михайлов бе категоричен, че в момента всички абонати на дружеството имат топла вода и авариите не били толкова чести.   
Думите му обаче не успокояват хората, защото вече доста пъти ставахме свидетели как багерите разкопават новоасфалтирани улици в търсене на поредната авария. Дупките по пътищата, тротоарите, и градинките никой не отчита, но те обаче остават в трагично състояние дълго време след отстраняването на авариите.
 
07.05.2019, 10:39 часа
3035 1
Коментари

Емил

07.05.2019, 16:36 часа
Топла вода НЯМА, пети ден! От топлофикация не вдигат и националният си телефон, пуснат само преди дни!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha