МВР излезе с подробности за тежката катастрофа край Берковица, при която загина жена

МВР излезе с подробности за тежката катастрофа край Берковица, при която загина жена Областната дирекция на МВР в Монтана съобщи подробности за трагичния инцидент край Берковица, при който загина жена.
Както първо BulNews.bg съобщи, произшествието стана около 14.30 часа в местността Сечен камък, малко преди село Комарево. 48-годишна жителка на село Бързия управлявала лек автомобил "Тойота Ярис" с монтанска регистрация в посока София. Те обаче се движела с несъобразена спрямо профила на пътя скорост. На ляв завой и при мокър асфалт жената навлязла в лентата за насрещно движение. В този момент от там идвал бус "Фолксваген Транспортер" със софийска регистрация. Водачите не успели да избегнат удара и се сблъскали челно. 
В резултат на ПТП-то тежко пострадала жената. Тя веднага е вдигната с линейка към монтанската болница, където по-късно е починала. 
Водачът и пътникът от товарния автомобил – двама столичани съответно на 45 и 58 години, също са откарани в болница. Направен им е медицински преглед, при който е установено, че шофьорът е с фрактура на 2 лумбални прешлена, а пътникът – с 4 счупени ребра, счупена дясна ключица и коремна контузия. Пострадалите са оставени за лечение в хирургичното отделение, със средна телесна повреда, без опасност за живота. 
На водача на буса е извършена проба за алкохол, която е отрицателна. На починалата жена ще бъде взета кръвна проба от съдебен лекар. 
На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативно-следствена група на полицията в Берковица. По случая е образувано досъдебно производство. 
21.05.2019, 09:39 часа
8120 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha