Поредната изцепка на Яна Нинова предизвика смях през сълзи в местния парламент в Мездра

Поредната изцепка на Яна Нинова предизвика смях през сълзи в местния парламент в Мездра Привидно тържественият фон, под който вчера трябваше да се проведе редовно заседание на общинския съвет в Мездра, бе само затишие пред буря, в която отново единствените губещи са жителите на града и селата.
След връчването на званията „Почетен гражданин на община Мездра" от кмета Генади Събков на заслужилите културни, просветни и спортни дейци Димитър Доков, Любомир Минковски и Евгени Йоловски, които ще останат завинаги в историята на Мездра, председателят на местния парламент Яна Нинова понечи да продължи с ежемесечното си задължение – да бъде председател в истинския смисъл на думата.
Това, обаче, не се получи. Още на втората точка колегите й се хванаха за гушите. Ябълката на раздора – как да се разпределят 30 000 лева в програмата „Малки местни инициативи“ 2019. След близо 30 минути дебати относно как да не бъдат ощетени проектите на кметствата, подали документи за финансиране, се стигна и до натрупване на критична маса.
„Има нещо гнило в Дания“, гласи прословутият цитат от Шекспировия Хамлет. В Мездра също, защото след предложението на Георги Валентинов да се гласуват проектите един по един до свършване на парите, сенаторите от БСП възроптаха срещу така направеното предложение. Данаил Димитров изказа мнение, че всички проекти заслужават финансиране и предложенията са минали 2 порции пресяване, преди да стигнат до финалното „Да“.
Явно тънко обидчивата Нинова прие лично подхвърлянията на Наталия Христова и Митка Лечева от БСП. Даже се стигна до това първата да бъде отстранена от заседанието, а след нейния отказ да излезе – и до тоталното прекратяване на сесията и насрочването й за друга, все още неизвестна дата.
Въпросът, който обществеността на Мездра трябва да си зададе обаче, е защо при други ексцесии в залата, някои от които показаха слабостта в лидерските качества на председателя на Общинския съвет в Мездра, заседанията продължаваха, а сега само час след началото на сесията Нинова „спусна кепенците“ и прекрати цирка?
Припомняме, че местни бизнесмени и общински съветници многократно са нарушавали вътрешния си правилник, но до реакция от страна на Нинова не се е стигало. Дали е решила да покаже „желязната лейди“ в себе си или просто за пореден път резултатите от европейските избори в Мездра са били разковничето за емоционалната нестабилност на Яна?
Не е тайна, че всеобщото обществено мнение в Мездра е, че това е най-слабият общински съвет, който гражданството на Мездра е виждало. Главната причина за това е, че няма лидер, който да обединява и да държи под контрол това, което се случва в залата и кулоарите на местния парламент.
31.05.2019, 09:19 часа
2312 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha