Удължиха срока за кандидатстване по проект за младежката заетост в Лом

Удължиха срока за кандидатстване по проект за младежката заетост в Лом МИГ ЛОМ, с финансовата подкрепа на ОП РЧР, удължава срока за кандидатстване по процедура за подбор на проекти за безвъзмездна финансова помощ: BG05M9OP001-1.047 МИГ ЛОМ „Насърчаване и подпомагане на младежката заетост“.
Процедурата е във връзка с изпълнението на Приоритетна ос 1 „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места”, Инвестиционен приоритет 3 „Устойчиво интегриране на пазара на труда на младите хора (ЕСФ), в частност тези, които не са ангажирани с трудова дейност, образование или обучение, включително младите хора, изложени на риск от социално изключване, и младите хора от маргинализирани общности, включително чрез прилагане на гаранцията за младежта“ (с финансирането от ЕСФ) на ОП РЧР.
Целта на процедурата за безвъзмездна финансова помощ е да се намали броя на икономически неактивните младежи извън образование и обучение и да се насърчи развитието на предприемаческа инициатива у тях, както и да осигури предпоставки за създаване  на устойчиви работни места, активиране и интеграция в заетост за безработни  и икономически неактивни лица. 
Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския Социален Фонд чрез приноса на ОПРЧР за Водено от общностите местно развитие. 
Проектите ще се изпълняват на територията на МИГ Лом.
Дейностите, които ще получат подкрепа включват:
1.  Предоставяне на посреднически услуги на пазара на труда, организация на трудови борси и други подкрепящи услуги за заетост.
2.  Дейности за активиране на икономически неактивни младежи, които не са в образование или обучение, за включването им на пазара на труда, в т.ч. информационни кампании и събития, трудови борси, ателиета за търсене на работа и др.
3.   Професионално информиране и консултиране и психологическо подпомагане.
4. Предоставяне на обучение - мотивационни обучения, обучение за придобиване на професионална квалификация, обучение за придобиване и усъвършенстване на ключови компетентности, обучения по предприемачество.
 5.  Осигуряване на възможност за заетост на лице от целевата група, в т.ч. обучение по време на работа - чиракуване и стажуване;          
Индикативният бюджет по настоящата процедура е в размер на 102 015,00 лв.
Краен срок за кандидатстване: 30 юни 2019 г -17.30 часа.
Пълният комплект Условия за кандидатстване е публикуван на следните интернет адреси: https://еumis2020.government.bg и интернет страницата на МИГ ЛОМ - http://miglom.org/
Проектните предложения по настоящата процедура за подбор на проекти, следва да бъдат подадени само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg.
14.06.2019, 13:50 часа
912 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha