Колко минути на ден да ходите пеша за отслабване

Колко минути на ден да ходите пеша за отслабване Ако тепърва започвате да тренирате или по здравословни причини не може да се захванете с прекалено тежки и интезивни упражнения, значи сигурно разчитате доста на ходенето пеша. То е чудесен вариант за поддържане на форма.
Анна Виктория, американски треньор и разработчик на приложението Body Love казва пред Pop Sugar, че е най-добре да вървите по 30 минути три пъти в седмицата, за да видите някакъв прогрес.
"LISS кардиото, което е кардио с по-ниска интензивност, но за по-дълъг период от време, подпомага отслабването и е перфектно за начало", казва тя.
Треньорката съветва да опитвате да говорите, докато ходите, за да сте сигурни, че вървите с правилно темпо. Ако вървите прекалено бързо, че чак не можете да поддържате разговор, значи правите интензивно кардио, което е между 3,8 и 4 мили в час.
Когато свикнете с честото ходене пеша, може да започнете да вдигате темпото, но е хубаво да правите кратки почивки. Или да вървите 30 минути по-бавно, после да тичате за минута, например.
Анна Виктория казва, че все пак не може да разчитате само на разходките, за да видите резултати, особено ако се храните с бърза кухня. Добре е да намалите сладкото и да хапвате повече храни, богати на чист протеин, добри въглехидрати и полезни мазнини.

 
14.06.2019, 15:00 часа
1670 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha