Моделистите от СТМК Враца с 5 медала от шампионата в Сливница /снимки/

Моделистите от СТМК Враца с 5 медала от шампионата в Сливница /снимки/ В събота и неделя на пистата в Сливница се проведе втори кръг от Държавното Първенство на БФАМС класове electric on road и Първо Национално събитие RC scale Adventure. И двете състезания са включен в календара на Българска федерация по автомоделни спортове. В надпреварата за наградите на писта  "Сливница'' взеха участие състезатели с 28 модела от Пазарджик, Русе, Летница, София, Враца и домакините от Сливница. 
СТМК Враца взе участие в турнира с петима състезателя – Любомир Цветомиров, Петър и Боян Стаменови, Георги Шиклев и дебютанта на Държавно първенство - Мартин Михаилов. 
Победителите по класове:
On road electro
Клас 1/10  Electric Touring
Състезателя от СК Кинетик Русе -  Кристиян Костадинов  завоюва за пореден път  купата за първо място. Представителите на СТМК-Враца Боян  Стаменов, Петър Стаменов и Георги Шиклев заеха съответно второ, четвърто и пето място.
Клас 1/10 Electric Super Stock
Победител отнво стана Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе. Боян Стаменов, Петър Стаменов и Георги Шиклев от СТМК – Враца завоюваха сребърен, бронзов медал и четвъртото място. 
Клас 1/10 Electric Stock (деца и начинаещи)
Любомир Цветомиров  от СТМК-Враца завърши надпреварата на първо място, а дебютанта Мартин Михайлов остана втори. Константин Колунчев от Пазарджик е трети. 
Успоредно с провеждането на втори кръг от Държавното Първенство на БФАМС, се организира и проведе демонстрационно състезание в клас RC scale Adventure, като по този начин стартира нов клас в календара на Българската Федерация по Автомоделни Спортове. Началото на този клас поставиха 16 състезатели от страната, като на всички бяха връчени медали и грамоти за участие.
Следващото състезание от календара на БФАМС е на 22 - 23 юни в Пазарджик.
17.06.2019, 18:33 часа
971 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha