Само в BulNews! Футболната съдийка Теодора осъди бившия председател на БФС в Монтана Ангел Стоянов за сексуален тормоз

Само в BulNews! Футболната съдийка Теодора осъди бившия председател на БФС в Монтана Ангел Стоянов за сексуален тормоз Футболната съдийка Теодора Тодорова от Монтана осъди бившия председател на БФС в Монтана Ангел Стоянов за сексуален тормоз, научи ексклузивно агенция BulNews. Решението по скандалния случай, от средата на 2017 година, който разтърси спортните среди, е на Комисията за защита от дискриминация. Петчленен състав определи на 19-ти юни, че Тодорова действително е била подложена на сексуален тормоз от страна на Стоянов и определи бившият председател на БФС в Монтана да заплати глоба в размер на 1000 лева за действията си.
В решението на комисията е записано, че предвиденото от законодателя административно наказание за извършителя е в размер от 250 до 2000 лева. При определяне на размера, настоящият състав е отчел следните смекчаващи обстоятелства, които обуславят по-ниска степен на обществената опасност: не е установено ответникът да е извършил други нарушения на Закона за защита от дискриминация и за него това се явява първо нарушение. Така от комисията налагат средно наказание за Стоянов в размер на 1 000 лева глоба.
Припомняме, че грандиозният сексскандал се разрази на 11-ти август 2017 г. когато медията ни разбуни духовете в спортните среди с изявлението на треньора на женския отбор на „Атлетико“ /Лом/ Свободин Колев. Тогава стана ясно, че шефът на областния съвет на БФС Ангел Стоянов е подлудил с мръсни съобщения неговата съпруга - младата съдийка Теодора Тодорова. След като тя му се опънала и ясно показала, че няма повече да търпи поведението му, Стоянов минал на друга тактика – психически тормоз. Стигнало се до там, че Теодора била махната от съдийската колегия, а момичетата от отбора на съпруга й били ощетявани от БФС.
Именно това накарало младото семейство да разобличи с помощта на агенция BulNews Стоянов, а след това Теодора да заведе иск в Комисията за защита от дискриминация и да си търси правата. 
03.07.2019, 08:27 часа
4966 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha