Започва приемането на заявления за участие в „Типченица пее“ 2019

Започва приемането на заявления за участие в „Типченица пее“ 2019 Стартира приемането на документи за участие в XII издание на Фолклорен фестивал „Типченица пее“ 2019 г., съобщиха от община Мездра. Заявките се приемат до 25 август на адрес: село Типченица – П.К. 3164, ул. „7-ми септември” №45; НЧ „Съзнание-1899” e-mail: [email protected]; GSM: 0886 448 444 – Атанаска Петровска
Фестивалът ще се проведе на 6-ти септември и има за цел да опазва, съхранява и популяризира българските фолклорни традиции и обичаи. С него се спомага за развитието на любителското фолклорно творчество, като предоставя възможност за изява на многобройните любителски колективи.
Право на участие имат любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/ или словесен и обреден фолклор. Индивидуалните изпълнители/ певци ще представят една песен с времетраене до 3 минути. Певческите групи/хорове могат да представят две песни с времетраене до 8 минути.
Песните могат да бъдат изпълнени с музикален съпровод на живо или инструментален запис на CD/USB.
Допуска се участие без музикален съпровод – акапелно. Танцовите групи/състави ще представят танци или композиция с времетраене до 10 минути /композиция или 2 танца/. Танците могат да бъдат изпълнени под съпровод на живо или инструментален запис на CD/ USB. Трупите представящи народни обичаи и словесен фолклор – до 15 минути.
За всеки участник се попълва отделна заявка.
XII издание на фолклорния фестивал „Типченица пее“ 2019 г. няма конкурсен характер.
- Всички участници във фестивала ще получат грамота за участие.
- Редът за участие се определя според реда на подаване на Вашите заявки.
- Организаторите си запазват правото за промени в програмата на фестивала.
- Разходите за пътни и нощувки са за сметка на участниците.
- Организаторите си запазват правата да фотографират, филмират и записват изпълненията с цел създаване на архив и реклама на фестивала, без да заплащат права и обезщетения.
-  До 30 август 2019 г. на всички участници ще бъде изпратена програма с часа на изпълнение на посочените телефони или на e-mail;
Организатори на фестивала са кметството в село Типченица и НЧ „Съзнание-1899”
 
11.07.2019, 10:18 часа
661 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha