Съдят варненка, задигнала десетки хиляди от работодателите си

Съдят варненка, задигнала десетки хиляди от работодателите си 43-годишна варненка отива на съд, след като работодателите й я спипали, че краде от тях. Крайната сума на щетите е 71 294 лв. Очаква се съдът да насрочи делото. Внесеният във Варненския районен съд обвинителен акт срещу жената е 110 страници.
Минка м., която е с висше педагогическо образование, работила в заложната къща на свое познато семейство от 9-и август 2011-а година. Съпрузите й имали пълно доверие и знаели, че има опит от работата й в други заложни къщи във Варна. През лятото на 2014 г. един от съдружниците установил множество необслужени договори за залози с изтекъл срок, както и липсата на достатъчно приходи, въпреки ежедневната дейност на къщата. Това станало повод да бъде извършена ревизия. При ревизията на наличните в заложната къща билети и прикрепените към тях вещи, оставени в залог, се установило, че голяма част от тях не са от благороден метал, както се сочело в официалния документ. При друга част от заложните билети липсвали самият залог или грамажът на вещта не съответствал на описания в билета.
Единствената, която приемала залозите, задължително от благодораден метал и скъпоценни камъни, била Минка. Залозите на автомобили се държали на паркинг. Тя се възползвала от достъпа до парите и заложените вещи и системно "заделяла" част от поверените й пари. За да прикрие действията си, изготвяла и представяла пред управителите на дружеството фалшиви документи за фиктивни залози на движими вещи.
За първи път жената пробвала схемата си още няколко месеца, след като била назначена. Тя се подписала в графата на заемателя с името на реален клиент. В билета бил вписан като залог комплект златни обеци с тегло 9,5 грама, за който била изплатена сумата 400 лева, докато в действителност към билета обвиняемата прикрепила позлатени обици с тегло под 5 грама на стойност 3 лева. Разликата прибрала за себе си. Така за времето от 21 ноември 2011 г. до 23 януари 2015 г. 43-годишната жена успяла да присвои 69 303 лева и вещи на стойност 1991 лв. След разплитането на случая се разбрало, че е съставяла фалшиви документи над 400 пъти.
17.07.2019, 11:23 часа
946 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha