Институциите поставиха точка на проблема със серовъглерода във Враца

Институциите поставиха точка на проблема със серовъглерода във Враца Днес в областната администрация във Враца се проведе пресконференция, на която официално бе обявено, че градът е вън от опасност, след като серовъглеродът от „Химко“ вече е извозен.
На срещата областният управител Малина Николова, кметът Калин Каменов и собственикът на фирма „Камибо“ Станислав Попов увериха, че процесът е изпълнен в срока, който бил предвиден по план, без течове и без да се развали качеството на въздуха. Работата е вървяла по план, а проблемът с компресора от първия ден на процеса останал единствената спънка. 
На срещата присъстваха още Георги Караиванов от РИОСВ, директорът на пожарната Николай Димитров, шефката на Спешния център Галина Лещарска, представители на МВР, Инспекцията по труда и други институции. По думите им всички професионални лица, ангажирани с работата по извозването на опасния химикал, са работили спокойно и без напрежение.
Калин Каменов благодари на всички професионалисти за добре свършената работа и добрата организация. Градоначалникът заяви, че още от самото начало е бил сигурен, че всичко ще мине безупречно, тъй като е бил изпипан и най-малкият детайл по работата със серовъглерода.
„Всяка една ситуация беше предвидена“, каза още кметът на града. 
Каменов увери, че е бил наясно с цялата операция от датата на започването й, до всяка маневра и завой на товарните автомобили. За да получава навреме информация за самото превозване на опасния химикал, кметът бил изпратил хора, които през цялото време били зад цистерните и го уверявали, че всичко се движи по план.
Предстои да бъде направен цялостен анализ на водата, в която е съхраняван продуктът. Действията ще бъдат направени от специална акредитирана лаборатория. След анализа водата от резервоарите ще може да бъде източена.
Представителите на властта и институциите бяха категорични, че врачани вече могат да си отдъхнат.
22.07.2019, 15:29 часа
1156 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha