Мигрант държа в плен жена повече от 20 дни, за да я принуди да се оженят

Мигрант държа в плен жена повече от 20 дни, за да я принуди да се оженят Властите в каталунския град Тортоса са освободили от плен 42-годишна жена в жилището, в която е била заключена в продължение на повече от 20 дни. Задържан за престъплението е 31-годишен пакистанец.
На 17 юли испанската полиция е получила сигнал от Европол за отвлечен гражданин на Словакия, като според получените данни жената е била заключена в апартамент някъде в Тортоса. По-късно след освобождаването си жертвата е обяснила пред властите, че мъжът я заплашил с убийство, ако потърси помощ, а целта му била двамата да се оженят, за да може той да се сдобие с европейско гражданство.
Жената е разкрила още, че се е запознала с похитителя си в Словакия, който бил приятел на брат ѝ. Двамата имали общи планове да си намерят работа в Испания и така потеглили заедно към иберийската страна, но при пристигането им в Каталуния той е признал пред нея намеренията си и я завел във въпросния апартамент, където я държал в плен повече от 20 дни.
Един ден обаче, докато мъжът не е бил в дома, жената е намерила телефон и документи, в които бил отбелязан адресът на жилището и е извикала полицията.
С решение на съда от 19 юли мъжът е освободен, а обвиненията срещу него били свалени, съобщи ''El Pais''.
22.07.2019, 16:55 часа
779 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha