Осъдиха пиян шофьор от Врачанско, пробвал да купи 4-ма полицаи с 60 лева

Осъдиха пиян шофьор от Врачанско, пробвал да купи 4-ма полицаи с 60 лева Състав на Врачанския окръжен съд, с председател Иван Маринов, осъди на пробация 31-годишния С. Н. В. за това, че на 18 април тази година в село Манастирище, врачанска област, е направил опит да даде подкуп от 60 лева на четирима полицейски служители.
Рушветът мъжът подхвърлил, за да не му бъде съставен акт, че управлява автомобил след употреба на алкохол, без да притежава свидетелство за управление на МПС, като колата не е била регистрирана по надлежния ред. За това престъпление С. Н. В. е осъден на задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от три години, с периодичност за явяване и подпис пред пробационен служител три пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от три години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 240 часа годишно за срок от две поредни години.
Съдът зачита времето, през което той е бил с мярка за неотклонение "Задържане под стража", считано от 30.07.2019 год. до 08.08.2019 год., като един ден задържане се зачита за три дни "пробация".
На основание чл. 55, ал.3 НК съдът не налага предвиденото в закона по-леко наказание "глоба".
Присъдата подлежи на обжалване и протест в петнадесетдневен срок пред Апелативен съд - София.
 
09.08.2019, 10:11 часа
1255 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha