Удариха с 1 000 лева глоба надзирател от врачанския затвор, подавал фалшиви сигнали на тел. 112

Удариха с 1 000 лева глоба надзирател от врачанския затвор, подавал фалшиви сигнали на тел. 112 Старши надзирател от врачанския затвор ще трябва да плати глоба в размер на 1 000 лева заради подадени фалшиви сигнали на тел. 112, научи агенция BulNews.
Изцепките си М.П., който е родом от Мездра, направил на 18 декември миналата година и на 12 януари тази. Според разследващите мъжът е подал фалшиви повиквания за злополука и тревога, като и двата пъти сигналите били насочени срещу жена, която е приемен родител.
М.П. заявил на оператора, че Й.П. от Роман е оставила без надзор 14-годишния си син и две деца, на 10 и 11 години, на които е приемен родител. По думите му по същото време жената се валяла пияна и дрогирана из заведения в града.
Разследване обаче показало, че сигналите не са верни. Униформените бързо намерили подателя и му повдигнали обвинение. Преди дни М.П. бе изправен на подсъдимата скамейка в районния съд в Мездра, където магистратите постановиха да плати глоба в размер на 1 000 лева в полза на държавата за действията си.
Решението подлежи на обжалване пред врачанския окръжен съд.
16.08.2019, 08:25 часа
3166 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha