Газов котлон изпепели къща в Родопите

Газов котлон изпепели къща в Родопите Къща, собственост на 70-годишен мъж от село Гълъбово, община Баните изгоря, след голям пожар, разразил се на 21 август.
При пристигането на пожарникарите било установено, че изцяло е изгоряла покривната конструкция на къщата, цялото домакинство на втори етаж от нея, в това число  мебели, покъщнина и инвентар, лятна пристройка - тип кухня, прикрепена към първия етаж от къщата с инвентара в нея, осем броя пчелни кошери, 7 броя прозорци PVC дограма, гредоред над втория етаж и различен по вид дървен и метален инвентар. 
По първоначални данни е установено, че пожарът е възникнал в следствие на небрежно боравене от страна на собственика на къщата, с газов котлон и газова бутилка към него намирали, се в кухненската пристройка към къщата. 
Мъжът е оставил без надзор работещия газов котлон. Пожарогасенето е извършено от пожарната в Баните. Помощ за овладяване на пожара са оказали жители на село Гълъбово. 
За ликвидиране на произшествието своевременно са изпратени два екипа на пожарната, благодарение на които пожарът не се е разпространил в съседни сгради и е ликвидиран в заварената площ.

*Снимката е илюстративна
22.08.2019, 12:03 часа
551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha