Полицията във Видин организира акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!"

Полицията във Видин организира акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!" Ежегодно, през месеците септември и октомври, пътните полицаи провеждат акция под надслов „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ с цел ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и намаляване на предпоставките за пътни произшествия с ученици. Тази година, Седмица за превенция на детската пътна безопасност е планирана в дните от 23 до 29 септември. Датата 28 септември е определена за Ден на превенцията. 
През изминалите летни месеци в региона не са били регистрирани пътнотранспортни  произшествия с деца, информират от сектор „Пътна полиция“ - Видин. През лятото на миналата 2018 гoдина едно дете-велосипедист е пострадало при пътен инцидент.
И през новата учебна година служители от Сектор „Пътна полиция“ - Видин, съвместно с експерти от на Регионалното управление на образованието - Видин, ще изготвят графици за провеждане на беседи по пътна безопасност с деца и ученици от училищата и детските градини в региона.
На 16 септември пътните полицаи ще активизират контрола за да осигурят безопасността на движение, по време на празничните тържества по случай откриването на новата учебна година униформени служители ще има в районите на всички учебни заведения в областта.
През последните седмици служители от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула  проведоха работни срещи  с ръководствата на Регионалното управление на образованието - Видин и учебните заведения, с представители на местната власт и частните охранителни фирми. Съгласувани бяха механизмите за взаимодействие и общите задачи, свързани с безопасността на децата през новата учебна година. В ход са регулярни проверки в питейни и увеселителни заведения за недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни, както и продажба на алкохол и цигари на деца. Предприети са конкретни мерки – организационни, превантивни и оперативни,  за противодействие на уличното наркоразпространение, полицейският контрол в районите на училищата ще бъде ежедневен.
12.09.2019, 14:48 часа
475 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha