Вангел започва изграждането на модерен спортен комплекс във Враца /снимки/

Вангел започва изграждането на модерен спортен комплекс във Враца /снимки/ Враца ще има нов спортен комплекс, с две игрища за минифутбол, модерна база и възстановителен център.
На официалната церемония, инвеститорът Вангел Вангелов заяви, че съвсем скоро в града ще има ефективна спортна инфраструктура, където младите таланти да се развиват. Председателят на УС на Футболен клуб „Околчица-Враца“ – Валентин Лилов благодари на местната администрация и Общинския съвет за оказаната подкрепа при реализиране на инвестиционното намерение.
Кметът Калин Каменов коментира, че след по-малко от година Враца ще разполага с един от най-модерните спортни комплекси в Северозападна България.
„Дълги години тук имаше една пустееща сграда, която застрашаваше живота на преминаващите. Благодарение на общите ни усилия с инвеститора, както и подкрепата на общинските съветници, днес поставяме началото на изграждането на модерна спортна база, която ще се използва целогодишно. Това е втората добра новина за последната седмица, тъй като само преди няколко дни в града отново отвори врати картинг пистата. Изпълняваните проекти и активната подкрепа на местния бизнес ще допринесат за възраждането на спортен комплекс „Христо Ботев“, заяви кметът на Враца.
Началото на строителството бе поставено със символична първа копка, която бе направена от кмета Калин Каменов, Вангел Вангелов и Валентин Лилов.
Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Галин от врачанската епархия.
На събитието присъстваха главният архитект на общината Чавдар Спасов, футболистите от детско-юношеската школа на Ботев/Враца/ и представители на спортните клубове.
Спортният комплекс ще се намира в непосредствена близост до стадион „Христо Ботев“. На терен от 8 дка ще бъдат изградени две игрища, с изкуствена настилка, като едното от тях ще е закрито. Обектът е отдаден под наем на инвеститора за срок от 10 години, с решение на Общински съвет - Враца. В близост до двете игрища, на площ от над 1300 кв.м. ще се построи модерен спортен комплекс, със съблекални и възстановителен център.
20.09.2019, 12:56 часа
9640 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha