Тикнаха в затвора мъж от Врачанско, заплашил с убийство баща и дъщеря

Тикнаха в затвора мъж от Врачанско, заплашил с убийство баща и дъщеря Врачанският окръжен съд взе решения по две въззивни наказателни от общ характер дела, водени срещу един и същ подсъдим – И. С. Р. И по двете дела той е оспорвал първоинстанционните решения на Районен съд – Мездра.
По първото наказателно от общ характер дело подсъдимият е признат за виновен в това, че на 4 март 2018 г. в с. Долна Кремена, в района на автобусната спирка, се е заканил с убийство на Т. Р. В. с думите „ще те убия, теб и баща ти, да видим майка ти за кого ще реве“ и заканването е предизвикало у нея основателен страх за осъществяването му. Врачанският окръжен съд потвърди присъдата, издадена от Районен съд – Мездра, която е две години и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Подсъдимият ще заплати и 3 000 лева неимуществени вреди на Т. Р. В.
Второто наказателно от общ характер дело, по което има издадена присъда от Районен съд – Мездра срещу И. С. Р. е за това, че в условията на повторност е съхранявал три кубика незаконно добит от другиго дървен материал. Със свое решение врачанският окръжен съд преквалифицира деянието в по-леко и намали наказанията, наложени от Районен съд - Мездра от една година на четири месеца "лишаване от свобода" при строг режим. Променен е и размерът на наложената му глоба в полза на държавата - от 5 000 на 1 000 лева.
Решенията на Врачанския окръжен съд и по двете дела са окончателни.
Предстои районният съд в Мездра да извърши кумулиране на наказанията. Такова има в случаите, когато две или повече престъпления са извършени преди да има влязла в сила присъда за кое да е от тях. При кумулацията се налага най-тежкото измежду определените наказания. Възможно е също съдът да увеличи размера на определеното най-тежко наказание. Тогава се определя наказание, чийто размер е най-много с една втора по-голямо и не надвишава сбора на отделните наказания, нито максималния размер, предвиден за съответния вид наказание.
Съдебното производство за кумулация може да се инициира, както по  предложение на прокурора, така също по молба на осъдения или да се извърши служебно от съда.
 
18.10.2019, 16:06 часа
1103 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha