Осъдиха 16 души на смърт заради убийство на ученичка в Бангладеш

Осъдиха 16 души на смърт заради убийство на ученичка в Бангладеш Шестнадесет души са осъдени на смърт в Бангладеш за убийството на ученичка, която беше изгорена жива, след като тя обвини директора на училището си в сексуално малтретиране, предаде Дейли Мейл.
19-годишната Нусрат Джахан Рафи беше завързана, залята с керосин и подпалена на покрива на своето училище във Фени, малко градче на 100 мили от Дака, още през април.
Директорът Сирай Уд Дула беше сред трима учители, признати за виновни по случая, заедно с Рухул Амин и Максуд Алам, лидери на местна политическа партия. 
Прокурорите казаха, че нападателите са оказали натиск върху Нусрат да оттегли жалбата си срещу директора, а когато е отказала да го направи, те са я запалили.
Нападателите са се опитали да направят смъртта да изглежда като самоубийство, но планът се е променил, когато пламъците са изгорели през шал, използван за връзването й, и тя е избягала.
Все още цялата в огън, тя се затичала за помощ и била откарана в болница с изгаряния до 80 на сто от тялото.
Докато беше на път за болницата, брат ѝ засне видео, в което Нусрат обяснява какво се е случило и посочи някои от нападателите си.
"Учителят ме докосна. Ще се боря с това престъпление до последния си дъх", каза тя. Тя почина пет дни по-късно в болница.
„Присъдата доказва, че никой няма да се размине с убийство в Бангладеш. Имаме върховенство на закона ", заяви прокурорът Хафез Ахмед след присъдата.
Смъртта й предизвика възмущение и също така подчерта тревожно увеличение на случаите на сексуален тормоз в южноазиатската страна на 165 милиона души.
24.10.2019, 12:58 часа
755 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha