Натопиха фирма във Враца, че пали гуми и пластмаса

Натопиха фирма във Враца, че пали гуми и пластмаса Бдителни врачани подадоха сигнал до Регионалната инспекция по околната среда и водите срещу врачанска фирма, която замърсявала въздуха в града, научи агенция BulNews.
Хората се оплакали на „зеления телефон“ на екоинспекторите, че в района на Източна промишлена зона в града има фирма, която гори гуми и пластмаса за отопление. Възмутените врачани пояснили, че в района се носела много неприятна миризма и буквално не можело да се диша. 
При незабавна проверка на експертите от инспекцията на посочения адрес не били констатирали нарушения. Оказало се, че там има цех за производство на мебели и метални изделия. За отопление на производствените помещения се използвали 2 броя котли с водна риза. По думите на инспекторите, котлите работят на твърдо гориво  - въглища, но за първоначално запалване се използват отпадъци от мебелното производство - дървени изрезки.
Гуми и пластмаса не били горени, а от фирмата представили договор с община Враца за депониране на отпадъците, получени от производствената дейност на мебелния цех, както и кантарни бележки за предавани такива.
 
07.11.2019, 08:40 часа
2618 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha