Приеха 22 деца с хранително отравяне в ямболската болница

Приеха 22 деца с хранително отравяне в ямболската болница

Общо 22 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7 до 12 години са били настанени снощи в ямболската болница със съмнения за хранително отравяне. Децата са в добро общо състояние, въпреки че все още някои от тях са на системи.
Вчера следобед, след като са се прибрали от училище, те са се почувствали зле и родителите са започнали да търсят екипи на Спешна помощ. Всички 22 деца, които са със симптоми на хранително отравяне, са настанени в болницата. Резултатите от пробите ще станат ясни най-рано утре.
"В момента се провеждат диагностични лечебни мероприятия и на тези, които се нуждаят от реанимационни дейности. Всички са в добро състояние за сега, защото болестта е в динамика. Взети са изследвания най-вероятно ще се докаже каква е причината, но са необходими няколко часа. Интересното е, че в едно училище се хранят, пък те са от друго село. Тук вече районна здравна инспекция също участва в доказване евентуално причината за това състояние на децата. Предполагам, че няма да има усложнения". Това коментира Д-р Панайот Диманов, изпълнителен директор на МБАЛ „Свети Пантелеймон" в Ямбол.
От РЗИ-Ямбол казаха, че ще бъде наложена санкция на служителката в разливочната в училище, защото не е съхранила пробата на храната, която са консумирали децата. Днес заради случилото се и паниката сред децата, не всички ученици са на училище.

19.11.2019, 14:36 часа
661 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha