Банките отново вдигат таксите

Банките отново вдигат таксите

Ново повишение на банковите такси се задава през декември - само два месеца след последното чувствително увеличение през октомври тази година.
Увеличение са обявили Пощенска банка, Токуда банк, Първа инвестиционна банка (ПИБ/FiBank), Българска банка за развитие (ББР), Българо-американска кредитна банка (БАКБ) и Интернешънъл Асет Банк.
На въпросът какво налага ново повишение на таксите отговор даде единствено Българската банка за развитие. В него се казва: "ББР актуализира своята Тарифа за таксите и комисионите, считано от 17 декември 2019 г., с оглед съобразяване с преобладаващите нива на финансовия пазар. Актуализирането на Тарифата не представлява просто вдигане на таксите, а цялостно ребалансиране на прилаганите ценови нива, като в някои случаи става въпрос за увеличение, а в други – за намаление спрямо предходните нива".
Нито една от другите банки не отговори, но вероятно новото повишение на таксите е следствие и на политиката за поевтиняване на заемите за сметка на оскъпяване на такси и комисиони, прилагана през последните години.

20.11.2019, 16:04 часа
1680 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha