Изправят пред съда италианеца, тормозил беззащитна жена от Лом

Изправят пред съда италианеца, тормозил беззащитна жена от Лом Районната прокуратура в Лом е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 54-годишният Д.М. за системен тормоз над жена от крайдунавския град, научи агенция BulNews.
Обвиняемият е италиански гражданин и живее в Лом. От 2004 година живеел на семейни начала с 41-годишната Д.Х., с която има тринадесетгодишна дъщеря.
На 22 октомври тази година на италианеца била връчена лично заповед за защита от домашно насилие, с която той се задължавал да се въздържа от агресивни прояви по отношение на Д.Х. Било му забранено да приближава жилището й, местоработата й и местата й за социални контакти и отдих на по-малко от 20 метра.
Въпреки това, на 5 ноември, докато жената била на работа в магазин, Д.М. два пъти влизал в търговския обект, както и стоял пред него. Жената му казала „да я остави на мира“, но при тези нейни думи той я нападнал, дърпал я за косата, ръцете и се опитал да я бутне. Свидетели на случващото се подали сигнал до районното управление на полицията в Лом. Пристигналите на място полицаи задържали италианеца за срок до 24 часа.
Седмица по-късно отново бил получен сигнал за нарушена заповед за защита от домашно насилие. Този път обвиняемият посетил жилището на пострадалата жена на ул. „Славянска“ в града.
Срещу Д.М. е било образувано наказателно производство и същият е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото, съобщиха от държавното обвинение. 
21.11.2019, 08:14 часа
1389 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha