Нов управител пое болницата в Мездра до провеждането на конкурс

Нов управител пое болницата в Мездра до провеждането на конкурс Общинският съвет в Мездра ще обсъди заявление от д-р Илиана Михайлова, управител на МБАЛ - Мездра, да бъде освободена от заеманата длъжност във връзка с избирането й за общински съветник. Заради това кметът на общината Иван Аспарухов е внесъл докладна, в която се предлага за временно изпълняващ длъжността управител на лечебното заведение до провеждането на конкурс да бъде избран д-р Петьо Вълчев, който има богат професионален опит в планирането, организацията и контрола на цялостната медицинска дейност. Д-р Вълчев е бивш управител на МБАЛ - Червен бряг, работил е също в болниците в гр. Левски, Никопол, Бяла Слатина и Мездра, както и в „Медицински център 1“ - Долни Дъбник, а от 2015 г. досега е ординатор в Комплексен онкологичен център - Враца.
Съветниците ще определят представител на ОбС - Мездра в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Останалите точки в дневния ред са: даване на съгласие председателят на ОбС Яна Нинова да членува в Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС-РБ) и даване на съгласие за внасяне на годишен членски внос в Асоциацията за 2020 г. в размер на 630 лв., определяне на член на ОбС - Мездра в Областния съвет за развитие на Област Враца и откриване на процедура за определяне на 1 съдебен заседател за Районен съд - Мездра с мандат 2020-2024 г.
Общинския съвет също ще преразгледа и решение относно утвърждаване на изключения от минималния брой на учениците в самостоятелни и слети паралелки за учебната 2019/2020 г. в ОУ „Васил Левски“ - с. Моравица. То е било върнато за ново обсъждане от областния управител на Враца с мотива, че в него не са посочени аргументи за неприемане на решението. В докладната, внесена за разглеждане от председателя на съвета - Яна Нинова, се предлага в училището да бъдат утвърдени три слети (в I-III, II-IV и VI-VII клас) и една маломерна паралелки (в V клас), като за целта учебното заведение бъде дофинансирано от общинския бюджет с около 40 550 лв.
Заседанието на Общински съвет - Мездра ще се проведе в четвъртък от 16 часа.
27.11.2019, 15:19 часа
1676 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha