Италианският ърбан артист Микеле Вубик нарисува фасадата на детската млечна кухня в Монтана

Италианският ърбан артист Микеле Вубик нарисува фасадата на детската млечна кухня в Монтана Кметът на Монтана Златко Живков и кметът на Алпиняно – Италия, Андреа Олива подписаха меморандум за сътрудничество. Двете общини ще работят заедно в сферата на местното икономическо развитие, на околната среда, на инфраструктурата, за развитието на човешките ресурси, на туризма и културата.
Четиричленната делегация от Италия, водена от кмета Олива, гостува в Монтана по повод празника на 128-годишнината от второто обявяване на градски статут. По време на визитата гостите ще посетят туристически и културни забележителности в региона, а утре ще участват в благотворителния коледен базар на дневния дом за деца и младежи с интелектуални и физически затруднения. 
Колоритен подарък в знак на бъдещото сътрудничество направиха от новите италианските приятели на Монтана. Те доведоха със себе си  международно известният  си графити майстор Микеле Вубик. Талантливият ърбан артист нарисува  свои проект върху фасадата на детската млечна кухня в града.
От своя страна кметът Златко Живков подари на своя колега Андреа Олива картина пейзаж от родното село на Йордан Радичков Калиманица. Неин  автор е художникът Господин Господинов –  Джони от Монтана.
 
02.12.2019, 13:55 часа
1902 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha