Удариха телефонните измамници в Берковица, Ружинци и Арчар, бутат им незаконните палати

Удариха телефонните измамници в Берковица, Ружинци и Арчар, бутат им незаконните палати Телефонните измамници от Берковица, Ружинци и Арчар понасят пореден тежък удар – бутат им незаконните палати. От Специализираната прокуратура възложиха на дирекция за национален строителен контрол да извърши проверка на законността на 103 недвижими имота, собственост на 27 обвинени лица за участие в три неутрализирани през 2019г. организирани престъпни групи за телефонни измами.
Оказало се, че част от проверените имоти се намират именно в Берковица и селата Ружинци и Арчар. Другите проверени имоти са били в Горна Оряховица, Левски и Ветово.
Днес началникът на ДНСК изпрати доклад в Специализираната прокуратура за предприетите от служителите на дирекцията действия за проверка на законността на строителството в посочените от прокуратурата имоти.
Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 административно наказателни производства: на трима служители в община Ружинци, на двама в община Берковица, трима в община Левски и трима в община Ветово.
Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, от които 1 вече е премахнат, а 2 са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена за 5 обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. "търпими строежи" /незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване/, други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост.
Заварените строежи са 9, проверени са и 3 преместваеми обекта, като 1 от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

*Снимката е илюстративна
 
02.12.2019, 15:15 часа
10302 2
Коментари

ахил

02.12.2019, 15:57 часа
Е такива новини искам да чета всеки ден

петьо

02.12.2019, 15:32 часа
браво
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha