Младите червенокръстци в община Мездра отбелязаха Световния ден за борба със СПИН /снимки/

Младите червенокръстци в община Мездра отбелязаха Световния ден за борба със СПИН /снимки/ По традиция на 1 декември доброволците Клуб „Приятели на БМЧК” при ОУ „Христо Ботев” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Мездра, с ръководител Христина Иванова, отбелязаха Световния ден за борба със СПИН /World AIDS Day/. По този повод младите червенокръстци раздадоха на десетки граждани образователни брошури, кондоми и червени лентички - международен символ на анти-СПИН кампанията.
Брошурите, които учениците от двете основни училища в града раздадоха, съдържат полезна информация за опасностите, които крият безразборните полови контакти, инфекциите, предавани по полов път и начините за предпазване от тях.
Доброволците от Клуб “БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ от село Зверино, с ръководител Петя Илиева, също се включиха активно в кампанията. В рамките на инициативата младите червенокръстци от най-голямото село в община Мездра раздадоха здравно-образователни материали, презервативи, червени лентички и запалиха свещички в знак на съпричастност към ХИВ позитивните и починалите от СПИН. Те разясниха на своите връстници способите за превенция на ХИВ и как могат да се предпазят от Синдрома на придобита имунна недостатъчност.
Тази година Световният ден за борба с болестта премина под мотото „Промените се правят от общностите“.
 
03.12.2019, 11:31 часа
663 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha