Хванаха пиян и въоръжен ловджия да върти волана във Видинско

Хванаха пиян и въоръжен ловджия да върти волана във Видинско Полицейски служители заловиха пиян и въоръжен видинчанин да управлява кола, съобщиха от полицията в областния град.
Снощи при специализирана полицейска операция на територията на Белоградчик бил спрян за проверка лек автомобил „Сузуки“.
Ситуацията се разиграла около 40 минути след полунощ. Колата e била с видинска регистрация и управлявана от 27-годишен жител на крайдунавския град.
В хода на проверката се установило, че мъжът пренася извадено от калъф и заредено с патрон в цевта огнестрелно оръжие за ловни цели.
Ловната карабина била марка Tikka 308 win, законно притежавана от водача. Той обаче нямал надлежно издадено разрешение за ловуване.
В последвалото тестване с дрегер, извършено от органите на реда пробата на ловджията отчела наличие на алкохол 0.69 промила.
Униформените съставили три акта за нарушени разпоредби на Закона за лова и опазване на дивеча, Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, както и на Закона за движението по пътищата.
Огнестрелното оръжие и моторното превозно средство били иззети по надлежния ред.
 
06.12.2019, 11:00 часа
1202 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha