Бойко Борисов взе главата на Владо Тошев, почва чистка в ГЕРБ Видин

Бойко Борисов взе главата на Владо Тошев, почва чистка в ГЕРБ Видин Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е поискал и получил оставката на досегашния областен координатор и депутат от партията Владимир Тошев. Миналия петък се е провело заседание по покана на изпълнителната комисия /ИК/ на управляващата партия заради подадената оставка от общинския председател Огнян Ценков, който загуби изборите за кмет на крайдунавския град. Вместо една оставка обаче, Борисов е получил две.
На заседанието в София до бившия кмет били областният управител Албена Георгиева и 12 членове на общинската организация, които настояли да изразят становището си и да обяснят причините за загубата на местните избори.
На срещата бил и областният координатор и депутат Владимир Тошев, който пристигнал с други, верни на него, членове на общинското ръководство.
„Беше приета оставката ми, която депозирах по-рано като общински председател. Беше поискана и приета оставката и на областния координатор Владимир Тошев“, коментира Огнян Ценков, който не пожела да каже какво се е случило по време на срещата.
ИК е назначила за областен координатор на ГЕРБ във Видин Албена Георгиева. Ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността общински ръководител в крайдунавския град, а след 3 месеца – в началото на март, ще бъде насрочено и проведено събрание за нов общински ръководител.
12.12.2019, 09:39 часа
6529 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha