Китай въвежда нови правила за улесняване на бизнеса

Китай въвежда нови правила за улесняване на бизнеса Китай въвежда нови разпоредби за улесняване на бизнеса от днес, предаде БТА като се позова на Ройтерс. 
Промените бяха обявени миналата година от Националната комисия за планиране и реформи на фона на засилващия се натиск върху втората по големина световна икономика. Новите мерки ще гарантират равен пазарен достъп и ще защитят лоялната конкуренция на пазара. Обещава се също засилване на защитата по вече приети закони. Чуждестранните компании, работещи в Китай, отдавна се оплакват от неравностойно отношение при достъпа до пазара, тежка бюрокрация и слабо прилагане на законите. Китайските частни компании, които по-трудно получават достъп до финансиране от държавните, бяха и по-тежко засегнати от забавянето на икономиката. Според новите мерки, чуждестранните и местни компании ще бъдат третирани еднакво, както и всички пазарни дружества, независимо от формата на собственост.  
Публичните търгове и процедурите за обществени поръчки трябва да бъдат прозрачни, справедливи и отворени за всички, според новия пакет мерки.
01.01.2020, 12:20 часа
735 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha