Ето как да разберете коя е най-подходящата маска за вашето лице

Ето как да разберете коя е най-подходящата маска за вашето лице Маската за лице трябва да се избира според типа кожа. Ако тя е мазна и склонна към запушване на порите, може да се правят маски, които абсорбират излишния себум. Глината ефективно извлича натрупванията от кожата, които причиняват запушване. Същевременно тя ѝ осигурява минерали, които подхранват в дълбочина. Въпреки че маската се прави за намаляване на себума, след като се премахне, кожата трябва да се хидратира.
Маската с активен въглен също абсорбира излишния себум от повърхността на кожата и изчиства запушените пори.
Ако кожата е нормална или комбинирана, глината не е подходящ продукт, тъй като ще изсуши сухите области от кожата на лицето. Ако се използват овлажняващи продукти пък, те ще причинят омазняване. Ключът тук е хидратация и баланс. За комбинираната кожа е препоръчително да се използват естествени овлажнители. Маската с мед е отличен избор при нормална, комбинирана и чувствителна кожа. Медът осигурява успокояващо усещане и спомага за увеличаване на хидратацията в кожата. Използването на куркума също е добър вариант.
Може да се каже, че сухата кожа има най-голяма нужда от маски. Затова трябва да се използват продукти, които осигуряват влага и дълбока хидратация. Медът отново в този случай е подходящ. Той може да се смеси с масло от жожоба или кокосово масло, което е студено пресовано. Преди да се нанесе маската обаче, е препоръчително кожата на лицето да се ексфолира, за да се изчистят мъртвите кожни клетки. След това може да се постави дебел слой от маската.
Независимо от типа кожа, има някои насоки, които да се следват, когато се прави маска за кожата на лицето. Първо и основно правило е преди маската, лицето да се измива добре. Второ, много е важно колко време маската ще престои върху лицето. По принцип 15-20 минути е оптималното време. 
Например, ако глинената маска се остави за по-дълго време, може да причини дехидратация на кожата и да я направи прекалено суха. Обратното, овлажняващите маски, които се оставят прекалено дълго върху кожата, може да доведат до запушване на порите. Добро правило е да се избягват маски, които съдържат дразнещи съставки като алкохол, ментол, евкалипт и аромати.
14.01.2020, 14:50 часа
772 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha